onsdag 30 maj 2007

Hur många dörrpar är ett tåg?


Efter derbyt mellan DIF och AIK i måndags fick vi som vanligt läsa om allt stök på stan. Och precis som alltid passar opportunistsvinen på SL på att sticka in sin propaganda när tillfälle ges.

En av de mest omskrivna händelserna var att "ett tunnelbanetåg slagits sönder av Djurgårdsfans". I dagens Metro, vanligtvis SL:s propagandablad, framkommer dock en annan bild. I en notis står "Facit blev [...] och ett söndersparkat dörrpar". Alltså har ett dörrpar i en vagn på ett tåg sparkats sönder. Men den effektiva PR-apparaten kring SL har utnyttjat situationen för att få sympati genom att överdriva vad som hänt. Lite som stora diktatoriska regimer alltid gjort. Hitler brände tyska riksdagen, skyllde på sina fiender. SL skyller sin vidriga skötsel av lokaltrafiken på huliganer som sparkar sönder ett dörrpar.

I tidningen går också att läsa att SL inte fått igenom förslaget om att höja plankböterna till 1200:-. De ska nu överklaga beslutet. Gissa om "...och så fick vi ett helt tåg förstört i måndags" kommer att vara ett av argumenten för ökade straffintäkter?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är väl medveten om att ett trasigt dörrpar effektivt tar ett helt tåg ur funktion?

Hata SL sa...

Dedt är givetvis fullkomligt oväsentligt om ett dörrpar tar tåget ur trafik. Poängen är att SL tar en dålig situation och gör den värre för att få mer resurser. Ungefär som när tyskarna klädde ut sig till polacker och startade Andra världskriget.