fredag 22 februari 2008

32 miljoner kan det vara värt för lite vuxenmobbning

Metro rapporterade häromdagen att SL:s kontroller kostar 40 miljoner per år. Samtidigt drar man in mindre än åtta miljoner i böter. En brakförlust på 32 miljoner kronor alltså. Hata SL skulle kunna raljera över att den här nyheten känns lika överraskande som "Fet mat gör dig tjock" och "Minusgrader i helgen - på med varma kläder", men vi väljer istället att hylla att någon lyfter fram den fruktansvärt inkompetenta organisation som SL är.

Alltså: vi SL-trafikanter betalar 32 miljoner om året för att ett gäng mobboffer från den genetiska soptippen ska stoppa oss och under hot om lagvidrigt våld tvinga oss att visa färdbevis. Inte ens om SL bjöd på SL-kortet skulle det beteendet vara okej, och verkligen inte när SL-trafiken inte fungerar som den ska.

Som vanligt är det du, kära SL-trafikant, som kan göra skillnaden. Hetsa mot spärrkontrollanterna. Driv med dem. Skit i att visa kortet. Svär åt dem. Kissa på dem, bokstavligt eller bildligt. Gör mot dem allt de hotar göra med dig. Få dem att fatta vilket vidrigt översittaryrke de har valt.

Vad Christer Goebbels tycker om det hela?
– Plankandet drabbar våra trognaste resenärer, kvinnor och ung­­­­­­domar. I stället för att flirta med plankarna, som den förra vänstermajori­teten, inför vi noll­tolerans mot fuskåkning.

Han är grym på det där, Christer. Alltså att få ur sig 24 ord utan att säga någonting. Undrar bara var de 32 miljonerna tas ifrån i SL:s budget. Fast det skiter väl Christer i, han åker ju bil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan helt seriöst säga att det här är världens bästa blogg. Keep doin it!

Hata SL sa...

Tusen tack. Ditt fina medhat värmer oss i vintermörkret.